Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KONSEYLER VE BAŞKANLAR BULUŞTU
Ünye Kent Konseyi ve Ordu Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin biraraya geldiği konseyler toplantısında,Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehrin gelişmesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

KONSEYLER  VE BAŞKANLAR BULUŞTU

Ünye Kent Konseyi ve Ordu Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin biraraya geldiği konseyler toplantısında,Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehrin gelişmesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantının, kaynaşma ve sürece ilişkin değerlendirme toplantısı olduğunu belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, şehir ve kent kimliğine uygunluğu ile ilk kurulan konsey olma özelliğine de sahip olan Ünye Kent konseyi ile gurur duyduğunu belirterek, sürece katkı sağlayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı tebrik etti.

 

Vatandaşın %55’inin zaten kendilerinin yanında olduğunu söyleyen Yılmaz, önemli olanın diğer %45’in gönlünü kazanmak olduğunu vurguladı.

“kompleks yapmadan, empati yaparak hareket ediyoruz”

Siyasi parti, ırk, dil ve din ayrımı yapmaksızın, kompleks yapmadan, empati yaparak hareket ettiklerini belirten Yılmaz, “Biz tüm ilçeleri birbirinden ayırmadan, coğrafi dağılımlarına göre ele almaya gayret gösteriyoruz.

 

“Teknik anlamda hizmet anlayışımızı Ordu-Ünye-Fatsa üzerine kurduk.”

Teknik anlamda Ordu, Ünye ve Fatsa üzerinde yoğunlaşacaklarını belirten Yılmaz, İdari yapılanmayı çok hızlı ve istikrarlı gerçekleştirdik.  1800 personeli 1400’lere düşüdük. 400 personelimizi de havuza gönderdik.  Bunu yaparken de hiçbir çalışanımızı madur etmeden başka birimlere

 yönlendirdik.”

 

“Ordu’yu “Şantiyeler Şehri” yapacağız”

“Yerel yönetimlerde en büyük sıcak asfalt, yol ihalesini yaptık. Ünye ve Fatsa’da önümüzdeki hafta şantiyeler kurulacak.  Baharın gelmesiyle birlikte Ordu’yu “Şantiyeler Şehri” yapacağız.

15 Mart tarihinde havaalanı açılışını gerçekleştireceğiz. Devletle yerel yönetimleri buluşturacağız.

Kent konseyi, geçmişle geleceği oluşturan, siyasetten ayrışmış birimdir. Sonuna dek bu birimlerimizi

 destekleyeceğiz.” 

 

“Yeter ki siz güzel projelerle gelin”

Başkan Yılmaz, Kent konseylerinden kendilerine projeler getirmelerini isteyerek, “Yeter ki siz güzel projelerle gelin, nereye gitmeniz gerekiyorsa gönderelim. Ne yapılması gerekiyorsa yapalım.

Kent Konseyimiz ikinci yılından sonra Türkiye’de örnek gösterilecek bir konsey olacak. Tüm ilçelerde konseylerimizi oluşturmaya gayret edeceğiz.”diyerek, “Kendimiz için değil, kentimiz için” sloganıyla sözlerine son verdi.

 

Ünye Kent Konseyi ve Ordu Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri, Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde düzenlenen kaynaşma programında bir araya gelerek, aradan geçen 6 aylık süre içerisinde gerçekleştirilen çalışmaları değerlendirdiler.

Seçim öncesi makama geldiklerinde ‘Birlikte Yöneteceğiz’ sloganıyla yola çıkıp, ilk olarak Kent Konseyi’ni oluşturmayı planladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  sözünü verdiği Kent konseyini kurarak bu vaadini gerçekleştirmiş oldu.

Ordu genelinde Kent Konseyi oluşturmayı başaran tek ilçe olma özelliğine sahip olan Ünye Kent Konseyi buluşmasına,  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu ve Ünye kent konseyi başkanları ile yürütme kurulu üyeleri katıldı.

 

 ‘Birlikte Yöneteceğiz’ dedik Sözümüzü Tuttuk’

Programda konuşan Ünye Belediye Başkanı ve Ordu Kent Konseyi sözcüsü Ahmet Çamyar, seçim sürecinde verdikleri sözü yerine getirdiklerini bundan sonra Ünye için ortak karar alarak Ünye’yi 21. Yüzyılda daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Çamyar yaptığı açıklamada, “Kent Konseyi kentte yaşayanların kente sahip çıkması, yerel kararların alınmasında daha fazla kişinin katılması amacıyla kurulmuş sivil toplum örgütleridir. Bizler Ünye’mizde yaşayan ve bu şehrin daha çağdaş olması için emek sarf edenler seçim döneminde vaat ettiğimiz “Birlikte Yöneteceğiz” sloganı ile çıktığımız seçim meydanlarından hemen Kent Konseyini kurmak sureti ile verdiğimiz vaatlerden bir tanesini yerine getirmiş bulunmaktayız.

 

“Kentte yaşayan herkes kentli olarak nitelenemez”

Kentli olabilmek için bazı sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini belirten Çamyar, “Kentte yaşayan herkes kentli olarak nitelenemez. O kentte yaşayanların esas kentli olmaları için bazı sorumluluk duygusu ile hareket etmeleri gerekir.

Bir kentte yaşıyorsak o kentin sokaklarını, hissederek yaşamamız gerekiyor. Onun için buralara geldik, sizlerde seçildiğimiz bu makamlarda yaşadığınız kentle ilgili ortaya eserler çıkması doğrultusunda yerel yönetmelikte bulunan bizlere öğüt verici yol açıcı fikirler ortaya koyucu çalışmalar yapmalıyız ki gelecek nesillere bir şeyler bırakabilelim. Şehrimize gelen turistler bu şehirde bina yığıntıları ve bu şekilde taş üstüne taş konulması noktasında nelerin ileri gittiğini fark etmeleri gerekiyor. Binalar her yerde var ama binaların ruhunu yaşamaları gerekiyor.”

 

 

 




Bu haber 3082 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI